KĀ JĀKOPJ KANVAS?

Telpas interjēra iekārtošanā, nereti, ļoti liela loma ir sienu noformējumam. Ne tikai piemērotu apdares materiālu izvēlē, bet arī dekoratīvo elementu izmantošanai pēc apdares darbu beigām.

Aiz vien biežāk redzam, ka mājokļu un biroja telpu sienas rotā dažāda izmēra kanvas. Foto uz kanvas ir audums, kas uzvilkts uz koka apakšrāmja, ko ir iespējams apdrukāt un pat apzīmēt. Populāri ir uz kanvām drukāt dažādas sev tuvas fotografijas un attēlus. Lai telpas labiekārtošanas procesu un arī gala iznākumu padarītu interesantāku, konkrēto attēlu ir iespējams sadalīt kā kolāžu – apdrukāt pāris kanvas, ko pēc tam izvieto telpā vai arī rada kompozīciju no vairākām apdrukātām kanvām. Lai attēls no attāluma izskatītos labi, kanvu, kas izgatavota kā kolāža, nepieciešams izvietot ar 3 – 5 centimetru atstatumu.

Tas nav vienkārši apdrukāts auduma gabals. Mūsdienās veidotās kanvas tiek apstrādātas ar speciālu laku, lai tās būtu vieglāk kopt, kā arī tās kalpotu ilgāk – attēls neizbalētu, nesmērētos. Laka, ar ko kanva tiek apstrādāta pēc izgatavošanas, novērš saules staru ietekmi uz attēlu, līdz ar to, to iespējams novietot telpu saulainākajā vietā, kas, savukārt, nav ieteicams vienkāršiem lielizmēra drukas darbiem vai arī fotogrāfijām. Kanvas kopšana ir gaužām vienkārša – laiku pa laikam to ieteicams noslaucīt ar mīkstu lupatiņu. Kanvas izgatavošanā liela loma ir arī attēla kvalitātei. Vislabāk izmantot attēlu, kura izmērs būs vismz 2 megabaiti. Labākie formāti, savukārt, būs .JPG un arī .PNG. Kanvas tiek izgatavotas, visiežāk, vienas darba dienas laikā.

AR KĀDĀM IZMAKSĀM JĀRĒĶINĀS PĒRKOT KANVU?
Kanvas cena tiek noteikta balstoties uz vairākiem rādītājiem. Viens no kritērijiem būs tas, vai vajadzīgs izgatavot vienu kanvu vai arī to kolāžu vienā vai arī dažādos izmēros. Kanvas izmērs nosaka to, kāda būs sākuma cena. Ir iespējams izgatavot gan nelielus darbus, sākot ar 20×30 centimetru izmēru, gan liela izmēra drukas kanvas, līdz pat 120×180 cm. Elektroniski, veidojot pasūtījumu, būs iespējams iepazīt to, kā kanva izskatīsies un kādus efektus tai ir iespējams pielāgot un arī piemeklēt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *