KĀ IEDALĀS KONTAKTLĒCAS?

Ir pieejami dažādi redzes korekcijas līdzekļi, kas palīdz cilvēkiem, ar redzes traucējumiem veiksmīgi šo šķērsli ikdienā pārvarēt. Papildus brillēm un acu lāzeroperācijai, kas no redzes problēmām var atbrīvot uz visiem laikiem, taču ir ļoti dārga, ir vēl kāda iespēja – kontaktlēcas.

Mūsdienās nopērkamās kontaktlēcas ir pieejamas ne tikai ar salidzinoši nelieliem plusiem un mīnusiem redzes asumam, bet arī izteiktākām problēmām, piemēram, astigmatismam. Kontaktlēcas ( biofinity kontaktlēcas ) palīdz aizmirst raizes par mājās atstātām vai pazaudētām brillēm, jo lēcas ir ērts redzes korekcijas līdzeklis katram, kam ir tāds nepieciešams. Pirms kontaktlēcu iegādes internetā vai parastā optikas preču veikalā, ir nepieciešama acu ārsta vai optometrista konsultācija, lai noteiktu piemērotāko redzes korekcijas veidu un tā stiprumu.

Kontaktlēcas var iegādāties gan optikas preču veikalos, gan dažādos specializētos interneta optikas salonos. Arī kontaktlēcas viena no otras atšķiras pēc to valkāšas īpatnībām, funkcijām un, protams, zīmola. Kontaktlēcas izšķir pēc to lietošanas ilguma – vienu dienu lietojamas lēcas, divas nedēļas, mēnesi, trīs mēnešus un arī pusgadu, kā arī iespējams iegādāties tādas lēcas, kurām ir iespējams pagarināt lietošanas laiku. Interesentiem ir iespējams iegādāties lēcas arī balstoties uz to redzi koriģējošām īpašībām, piemēram, multifokālās vai toriskās lēcas, kā arī lēcas, kas vairāk kalpo kā imidža sastāvdaļa, piemēram, lēcas ar zīmējumiem.

KUR PĀRDOD VISLĒTĀKĀS KONTAKTLĒCAS?

Cena ir noteicošs faktors arī optikas precēm. Cenas visur ir vidēji vienādas, atšķirība varētu būt tikai pāris eiro vienai preču grupai. Vienas dienas kontaktlēcas vidēji maksā 30 eiro un iepakojumā ir 30 lēcas, kas nozīmē 15 lēcu pārus. Kontaktlēcas, ko var lietot divas nedēļas dienas laikā, maksā ap 20 eiro un komplektā ietilpst vairākas lēcas, kas nozīmē to, ka šāda tipa lēcas ir nedaudz izdevīgākas par lēcām viendienītēm. Savukārt kontaktlēcas, kas paredzētas specifiskām redzes problēmām, pastāv iespēja valkāt gan tikai pa dienām, gan cauru diennakti. Toriskās lēcas lieto pēc speciāla režīma ar pārtraukumiem gan tikai pa dienu, gan arī naktīs. Ja nepieciešamas toriskās lēcas, joprojām iesakām pirms tam konsultēties ar savu ārstu vai optometristu, lai piemeklētu sev vispiemērotākās lēcas. Savukārt, tie, kuriem redzes korekcija ir akūti nepieciešama gan lai redzētu tuvumā, gan tālumā, lielisks risinājums būs multifokālās lēcas, ko var iegādāties par aptuveni 30 eur.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *