KĀ PALĪDZĒT ĶERMENIM ATPŪSTIES?

Veselībai un komfortam ir ļoti liela loma mūsu pašsajūtai ikdienā. Ikdienas gaitas un darbi tiek būtiski ietekmēti, ja jūtamies kaut nedaudz nekomfortabli savā ķermenī, noguruši un pilni emocionālas spriedzes.

Šādos brīžos svarīga neliela palīdzība mūsu ķermenim atslābt, atpūsties un atjaunot spēkus un enerģiju. Rehabilitācijas gaita palīdz ķermenim atgūt noteiktas dabiskās funkcijas un uzkrāt enerģiju. Kompresijas zeķes un to sniegtās priekšrocības katrā ziņā novērtēs grūtnieces, cilvēki pēc vēnu operācijām un vienkāršākām procedūrām, tie, kuriem ir ikdienā ievērojama slodze kājām. Topošās māmiņas bez šaubām novērtēs ne tikai kompresijas zeķes, bet arī grūtnieču jostas un speciālo apakšveļu, kas būs lieliski palīgi ne tikai grūtniecības, bet arī pēcdzemdību periodā. Savukārt, ja obligāta mazliet nopietnāka pieeja rehabilitācijai, tad dažāda veida ortozes sniegs lielu atbalstu ikdienas gaitām.

Ieskaties – https://dynasty.lv/collections/kompresijas-apgerbs/kompresijas-apgerbs-sportam

KUR IEGĀDĀTIES KOMPRESIJAS APĢĒRBU ONLINE?

Dažāda tipa kompresijas apģērbs pēdējos gados ir kļuvis ļoti populārs. Lielu popularitātes blīvumu varam vērot sportistu un aktīvās atpūtas piekritēju vidū, kuri zem brīvā laika apģērba, pavelk kompresijas apģērbu. Šādā veidā ir iespēja mazināt noguruma un diskomforta radītās neērtības, jo kompresijas apģērbs uzlabo asinsriti slodzes situācijās. Kompresijas zeķes un kompresijas apģērbu var iegūt arī dažādās aptiekās, kopā ar cita veida kompresijas izstrādājumiem. Tautā sauktas dēvētas arī kā vēnu zeķes, šis apģērba gabals būs ievērojams atbalsts arī lidojumu laikos, stāvoša darba darītājiem vai vienkārši profilaktiskos nolūkos.

KĀDĀ SITUĀCIJĀ VAJADZĪGS IEGĀDĀTIES ORTOZES?

Ortozes palīdz ikdienā atgūt un attīstīt zudušās pašaprūpes un ikdienas iemaņas, tālab tās ir īpaši vajadzīgas cilvēkiem pēcoperācijas un rehabilitācijas periodā, kā arī personām ar kustību traucējumiem. Ortozes visbiežāk tik iedalītas medicīniskajās un sporta ortozēs, kas abas pilda atbalsta lomu. Kā jau pēc apzīmējuma var saprast, sporta ortozes ir izplatītākas sportistu vidū, bet medicīniskās – rehabilitācijas periodā. Eksistē dažāda tipa ortozes, kas katra pilda savu funkciju – ortozes celim, potītes ortozes, ortizes elkonim, ir arī ortozes roku pirkstu ufnkciju atjaunošanai, bandāžas un daudz kas cits. Pirms atbilstošu ortožu iegādāšanās, lūdzam konsultēties ar funkcionālo speciālistu, lai saprastu kāda tipa ortozes ir vajadzīgas, jo nepiemērota terapija var nodarīt lielākas sekas mūsu veselībai, kā varētu likties sākumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *