Kā pareizi atrast parketu ?

Jebkuras mājas, dzīvokļa un komerctelpas interjera pamatā jau ir modernas grīdas. Šodien jau ir tiešām dažādi grīdas segumi, kurus varētu piemeklēt tieši Jūsu mitekļa dizainam. Viens labak izvēlās, ko ierastu un lētu grīdas segumu, kāds ir, piem., linolejs, lamināts, kovrolīns vai flīzes. Savukārt, vēl citiem vairāk tīk tādi grīdas segumi, kuri jau ir jaunāki un arī izmaksu ziņā dārgāki, kā piemēram, marmoleum, ielietās grīdas vai arī parkets. Nenoliedzami, tajā brīdī, kad jau tiek meklēts jauns grīdas segums, būs jāsaprot, kurā tad istabā šis segums būs uzlikts, jo dažādiem materiāliem ir dažādas īpašības. Piemēram, grīdas segumi guļamistabā un priekšnamā standartā ir atlasīti citādāki, jo priekšnams tiek daudz biežak izmantots nekā, piemēram, Jūsu guļamistaba.

Ieskaties piedāvājumā – https://gridasstils.lv/kategorija/laminats/

Kam tieši vērst savu uzmanību lamināta vai parketa izvēlē?

Mūsdienīgi grīdas segumi šodien ir lielā dažādībā, bet biežāk segumu izvēle ir starp fližu grīdu, parketu un laminātu. Par flīzēm ir skaidrs, taču kā var izprast, kas tad būs labākais variants – laminats vai jau parkets? Tā kā var likties, ka šie abi materiāli ir tik līdzīgi. Savukārt lamināts izceļas ar vairākām priekšrocībām, kā galvenās ir pieejamā lamināta cena un uzstādīšana. Visiem jau ir saprotams, ka ne vien lamināta ieklāšana, bet arī demontēšana ir vienkārša un to iespējams paveikt pašiem. Šī veida grīdas dēļi neizdegs saulē un to virsma būs anti statistiska, neizsauc alerģiju un neietekmē veselību. Mūsdienās pieejamais lamināts var izcelties ar ekoloģiskiem materiāliem, bet to izgatavojot ir taupīti gabas resursi. Taču kā lielākais lamināta grīdlīstes mīnus jau būs tas moments, ka to nav iespēja atjaunot. Visiem ir skaidrs, ka pats lamināts var izberzties ar laiku, kā rezultātā tas ir jāmaina. Izturīgākais lamināts ir 33 klases, kas kalpo pat līdz divdesmit gadiem, taču tagad biežāk tiks likts trīsdesmit otrās klases lamināts.

Pats parkets var izcelties ar daudzām labām īpašībām – ugunsizturība un karstumizturība, skaņas izolācija, droša izmantošana, izturība un higiēniskums. Parketa grīdas dēļi jau ir izgatavoti no dabīga koka, kas ir tas, kas padara tā cenu tik augstu, no šī arī radās stereotips, ka parketa cena ir pārāk augsta, lai to pirktu. Bet ir arī demokrātiskāks variants un tas ir trīsslāņu parkets. Pamatā ir trīs parketa tipi – masīvais, divslāņu un trīsslāņu parkets, visaugstākā parketa cena ir masīvajam veidam. Izvēloties šo materiālu, būs jāvērš vērība tādam apstāklim, vai parkets ir nevainojamas formas. Tomēr, lai uzzināt, cik grīdlīstes ir ģeometriskas, tā ir jāsaliek. Labi apdares materiāli būs bez spraugām. Bieži vien, ja ir izvēlēts parkets, tiek izmantots mitruma mērītājs, turklāt mitruma koeficients labākaja gadījuma ir 9 % robežās.

Un protams, ka, kad tiks izvēlēts vislabākais parketa centrs, vispirms apskatiet rekomendācijas un tad droši konsultējaties ar pārdevējiem. Diezgan bieži šeit var būt pārdots arī lamināts, taču vērsiet īpašu uzmanību, kad biežāk tas laminats akcija kuram ir atbilst 32 klasei. Izziniet visu par ieklāšanas tehniku, parketu labāk, lai ieklāj speciālists.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *