Lēcas acīm un arī to vieta cilvēka ikdienā

Nevar noliegt to, ka lēcas mūsu laikmetā tik tiešām ir un būs diezgan pazīstamas un pieprasītas. Lēcas acīm ir sekmīgi nomainījušas brilles un arī efektīvi koriģē tuvredzību, astigmātismu un presbiofiju. Lēcas izvēlās arī dekoratīvos nolūkos, lai mainītu acu krāsu kā piemēram. Tad, kad un arī kurš tad lēcas izgudroja?
Vai varat iedomāties, kad pats L. da Vinči bija tieši tas, kas vēl 16. gadsimtā (precīzāk, 1508.g.) radīja skices, kas attēlo ierīci, ko var pielietot redzes uzlabošanai. Nākamo ieguldījumu ienesa R.Dekarts 1637. gadā. Tā bija maza caurulīte, kas piepildīta ar ūdeni, veidojot savdabīgu lupu.
Tomēr pirmās lēcas radās 1888.g., kuru radītājs bija stiklinieks Frīdrihs Müllers. Viņam bija draugs bez plakstiņa un viņam bija akūtas sāpes un pastāvīgs sausums acīs. Stikla pūtējs centās tam palīdzēt, un no stikla izgatavoja lecas acīm. To centrs bija caurspīdīgs, bet malas baltas, priekš tam, lai saglabātu spēju redzēt apkārtējos priekšmetus. Slimnieks piemērīja kontaktlēcas, un redze uzlabojās.
Vēlāk Müllers sāka masveidīgu kontaktlēcu ražošanu. Tomēr šīs lēcas acīm nemaz nebija pilnīgi pielāgotas cilvēkiem. Tās varēja vilkt tikai ierobežots skaits cilvēku. Masveida kontaktlēcas ražošanu savās rokās ņēma Karls Zeiss un Oto Šots.

Pateicoties tam, šodien mūsu noieta tirgus tad ir piepildīts ar diezgan atšķirīgiem produktiem, pārdodas krāsainas lēcas un par crazy lēcas. Tas viss atvieglo ikdienu, turklāt attīstoties digitālajai pasaulei, pieņemama lieta ir tāda kā kontaktlēcas interneta veikals, kur visbiežāk katras kontaktlēcas cenas būs mazākas nekā parastos optikas salonos. Pie tam arī šeit palīdz eksperti, kuri palīdzēs piemeklēt Jums piemērotāko variantu.

Lēcas internetā vai salonā, kā var nepazust piedāvājuma dažādībā?

Jebkādas kontaktlēcas internetā vai optikā tiek dalītas dažādos veidos, tipos atkarībā no to mērķa, izejmateriāla, valkāšanas režīma kā arī maiņas perioda. Viennozīmīgi tas ietekmē ne tikai Jūsu izvēli, bet, protams, arī kontaktlēcas cenas būs atkarīgas tieši no minētiem kritērijiem.

Kontaktlēcas pēc to izejmateriāla parasti tiek dalītas cietajās un mīkstajās lēcās. Cietās var kā būt gaisa caurlaidīgas, tā arī nē. Bet mīkstās lēcas acīm ir visbiežāk sastopamas mūslaiku lēcu piekritēju vidū un tās ir hidrogēla vai silikona hidrogēla lēcas. Pēc to valkāšanas veida, kontaktlēcas jau var dalīt kā viendienas, kuras tiek izņemtas vakarā, elastīgas, ko izņem pēc dažām dienām, vēl ir ilgstošās un nepārtrauktas valkāšanas lēcas, kuras tiek valkātas līdz pat trīsdesmit dienām.

Kontaktlēcas iespējams iedalīt pēc nomaiņas termiņa: tradicionālās lēcas ar kalpošanas laiku no 6 mēnešiem līdz 1 gadam. Lēcas ar plānveida maiņu – vienas dienas, 2 nedēļu, mēneša lēcas. Nenoliedzami, vienas dienas lēcas cena jau būs dārgākā ilgtermiņā nekā, piemēram, 30 dienu. Tomēr vienas dienas kontaktlēcas ir domātas ļoti jūtīgām acīm.

Pēc krāsas kontaktlēcas interneta veikals kā var piedāvāt gan bezkrāsainas, gan tonētas, gan ir tādas kur krāsu palete ir milzīga un būtiski var izmainīt klienta acu krāsu. Kontaktlēcas, kas domātas tikai acu krāsas maiņai, iespējams ražot ar nulles dioptriju.

Kā var redzēt kontaktlēcas internetā vai varbūt optikā pastāv ļoti dažādas, Jums vien jāsameklē personīgs variants!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *