Jumta uzstādīšana un izmaksas

Vairāku pilsētas iedzīvotāju sapnis būtu kāds zemes gabals pie ūdens, kur var sākt mājokļa būvniecību. Kad tiek projektēta ēka, būtiska būtu mājas paša jumta konstrukcija. No tā formas izvēles, pareizajiem aprēķiniem, izstrādājot un ievērojot pareizu darba tehnoloģiju, vienmēr būs atkarīgs nākotnes mitekļa komforts. Tā kā jumta konstrukcijas veidi ir tik ļoti atškirīgi savā starpā, ir ta jāpiemēklē labākais variants Jūsu gadījumā, lai tiktu izvelēts arī pareizais jumta segums. Un protams, neņemot vērā to, vai pat tā ir dzīvojamā māja vai tikai dārza māja, ir jāatceras, ka jumta siltināšana ir nozīmīga celtniecības daļa. Turklāt piemēram, kā stila elements var tikt izmantotas koka kopnes, kas parasti ir stilīgs risinājums šodien.

Vairāk uzzini- https://marupesjumti.lv/

Kāda tipa jumta uzstādīšana ir piemērotākā?

Jumta konstrukcijas veidi pastāv ļoti dažādi, bet pieprasītākie tagad ir vienslīpnes un divslīpņu jumti. Bagātiem klientiem vairāk tīk jumta konstrukcija pēc franču stila, kas tad ir mansarda jumts, jo šeit var tikt ierīkota vēl viena telpa priekš istabas bēniņos. Tātad šeit tieši jumta siltināšana aizņem pirmo vietu. Visi redzam, ka sērijveidu dzīvokļu mājām ir plakani jumti, šeit jumta segums visbiežāk ir no bitumena. Bet specifiskāka jumta konstrukcija prasa cita tipa segumu, piemēram, labs variants ir māla dakstiņu jumts. Minētais jumta segums ir izturīgs pret vides faktoriem kā arī kalpos no 50-100 gadiem.

Jumta uzstādīšana un koka kopnes

Ēkas būvniecībā diezgan bieži ir pielietotas jumta kopnes kā arī jumta spāres. Kāds tad variants būtu vislabākais? Jumta spāres jeb spāru sistēma no vienas puses atbalstās uz mauerlatu, bet otrpus uz siju. Lai jumta spāres varētu izturēt vajadzīgo slodzi, tām jabūt savā starpā savienotām. Palielinātas slodzes gadījumā, tās tiks atbalstītas tieši uz statīviem. Jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko izmanto slīpo jumtu veidošanā. Šeit galvenā būtība jau ir sadalīt esošo slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Koka kopnes standartā var būt izgatavotas tieši no augstas klases koksnes, dēļiem vai arī apaļkoka. Jumta kopnes jau ir lētāks un arī vienkāršāks variants nekā, piemēram, jumta spāres, tādēļ celtniecībā izvelās tieši kopnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *