KĀ IZVĒLĒTIES DĀRZIŅU SAVAM BĒRNIŅAM?

Savas atvases palaišana bērnudārzā, katram vecākam nozīmē ļoti daudz, jo ir beigusies viens mazuļa dzīves posms un sācies nākošais. Mūsu valstī atvasi pierakstīt bērnudārzu rindā uzreizi pēc piedzimšanas nav obligāta prasība, taču, ņemot vērā milzīgās bērnu dārzu rindās visā valstī, ne tikai Rīgā, vecākiem citas izejas nemaz nav. Tas nozīmē, ka vslabāk piemērotu pirmo mācību iestādi savam mazulim sākt meklēt un izvēlēties neilgi pirms mazuļa dzimšanas. Ja ņem vērā to, ka bērnu uzņemšanai rindā pii ir vajadzīgs bērna personas kods, to var izdarīt tikai tad, kad bērns ir piedzimis. Zināma prakse vecāku vidū var būt bērnu pierakstīt gan privātā, gan valsts pii, jo rinda valsts bērnudārzā, droši vien, pienāks vien pēc trīs gadiem, taču bērna kopšanas atvaļinājums beidzas pēc gada vai pusotra.

KĀ PIERAKSTĪT BĒRNUS DĀRZIŅĀ?

Jautājums par to, kā bērnus pieteikt rindā dārziņā, var būt aktuāls daudziem jaunajiem vecākiem. Pēc bērna piedzimšanas to var parocīgi izdarīt online, izslēdzot vajadzību doties uz mācību iestādi vai izglītības pārvaldi un gaidīšanu garās rindās. Privātie bērnudārzi bērna uzņemšanu organizē ar vadītājas līdzdalību, kura vienmēr visu pastāsta un iepazīstina ar pirmsskolas izglītības iestādes darbību un noteikumiem. Ja privātais bērnudārzs Rīgā piekrīt uzņemt rindā bērnu, tad, parasti, bērns mācību iestādi varēs apmeklēt aptuveni pēc gada vai pusotra. Saprotams, privāta mācību iestāde nav lēts prieks, tāpēc jārēķinās ar pārsimts eiro izdevumiem katru mēnesi. Pašvaldības, atbalstot vecākus, kamēr nav pienākusi kārta pašvaldības bērnudārzos, sedz vienu daļu no privātā bērnudārza mēneša maksas.

KUR PELDINĀT PAVISAM MAZUS BĒRNUS?

Var būt daudzi kritēriji, pēc kuriem vecāki izraugas dārziņu, kurā vest savu bērnu. Līdzās bērnudārza lokācijas vietai tuvu mājām vai darbam, liela loma var būt arī fakultatīvajām nodarbībām. Matemātika, kāda svešvaloda, muzikālās un arī ritmikas nodarbības, kā arī peldēšana bērniem, var būt laba pievienotā vērtība mācību programmai. Ja zīdaiņu peldināšana un bērnu peldēšanas nodarbības var būt iestādes sarakstā, tad katrā ziņā var apgalvot, ka daudzi vecāki izvēlēsies tieši šo bērnudārzu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *