Kolagēns locītavām un visam organismam

Gadījumā ja Jūs esat pareizas ēšanas noteikumu piekritējs, tad droši vien esiet pamanījuši, cik tad uztura bagātinātāji kļūst populāri, īpaši pats kolagēns. Kas īsti būs uztura bagātinātājs – kolagēns? Viennozīmīgi tas būtu visplašākais olbaltums mūsu ķermenī, kas tad veicina ādas, skrimšļu, locītavu, nagu un arī gļotādu audu tvirtumu un elastību. Tas ir saistaudu būtība un arī rada vienu trešdaļu visu ķermeņa olbaltumvielu un apmēram astoņdesmit procentu no sausās ādas masas. Vairāku faktoru rezultātā, kā piemēram, pienākošais vecums vai augsta fiziska aktivitāte var arī šīdināt kolagēnu. Kā arī kolagēna trūkums, kas ir zarnu gļotādas sastāvdaļa, varētu veicināt gremošanas problēmas. Līdz ar to parasti visus piesaista dzeramais kolagēns nagiem vai kolagēna pulveris, mēģinot šādi uzturēt sev veselīgu organismu.

Kolagēns locītavām vai, piemēram, muskuļiem, kā var atšķirt veidus?

Kādi eksistē kolagēna varianti? Pastāv daudz dažādu kolagēna tipu, bet 5 tiek skaitīti par izplatītākajiem. 5 visbiežāk sastopamie veidi iekļauj 1.,2.,3.,4.,5. tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna veidi ir absolūti neaizvietojama organisma sastāvdaļa. Pirmā tipa kolagēns būtu visvairāk sastopamais proteīns, kas ir cilvēkos. Tas veido ādu, skrimšļus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas, kā arī citus saistaudus. Gadījumā ja mums būs nepieciešams kolagēns ādai, tad pirmais tips ir labākā opcija. Kāda tieši varianta uztura bagātinātājs – kolagēns var tikt uzskatīts par visvieglāk absorbējamo? Tad tas ir zivs vai jūras kolagēns. Kad mums nepieciešams kolagēns locītavām, tas ir otrais tips, kurš ir svarīgākais skrimšļu kolagēns. Uztura bagātinātāji, kas satur putnu kolagēnu, piem., vistas kaulu buljona kolagēna pulveris, jau ir svarīgākais 2. tipa kolagēna avots. III tips ir fibrilārs kolagēns un būtu pamata cilvēka ādas kā arī iekšejo orgānu elements, tas tiek atrasts tajās pašās vietās, kur 1. tips. Piektā. tipa kolagēns ir nozīmīgs placentas šūnu veidošanai grūtniecēm. Pats galvenais būtu saprast, vai, piemēram, Jums nepieciešams kolagēns kauliem vai locītavām un atrast sev atbilstošo veidu.

Kolagēns – sūtīt online vidē vai varbūt aptiekā uz vietas tur?

Kolagēna lietošanai pastāv ļoti daudz norāžu, bet, piemēram, pirms kolagēns tiek pirkts, pievērsiet vērību šādiem momentiem. Kāda tad veida pats kolagēns būtu dominējošais, atceraties, ka tieši pirmie trīs veidi jau ir sevišķi būtiski cilvēkam. Kolagēna izcelsme – dzīvnieku kolagēns, kas iegūts no liellopa, tieši tā kā olas produktu kolagēns, ir cenas ziņā lētāks un var izraisīt alerģiskas reakcijas. Līdz ar to tiesi jūras produktu kolagēna lietošana ir labaka. Jebkurš kolagēns, īpaši kolagēna pulveris var būt ar ne visai patīkamu smaku, tāpēc izgatavotāji sastavam visbiežāk liek klāt sintētiskas sastāvdaļas smaržai, kas tad mazina produkta kvalitāti. Tad, kad tiek meklēts kolagēns, pirkt labāk tādu, kam tieši būs dabisks sastāvs bez ķīmiskiem piemaisījumiem. Un, protams, nozīmīgs būs ne tikai kolagēns, atsauksmes ir ne mazāk būtiskas, un arī tad kolagēna lietošana nesīs vēlamo rezultātu. Pie tam klientu atsauksmes būtiski iepazīties arīdzen konkrēti par interneta vietni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *