Kā ātrāk atrast darbu?

Darba meklētāju un darba piedāvājumu skaits ir proporcionāli līdzīgs, tādēļ sabiedrībā saceltā ažiotāža par to, ka trūkst darba piedāvājumu nav gluži patiesa. Nav maz tādu cilvēku, kuri vēlas atrast arī otru vai pat trešo darba vietu, lai piepelnītos, ātrāk veiktu iekrājumus vai pilnveidotu savas prasmes arī citā nozarē. Darba sludinājumus un darba piedāvājumus (piemēram, noliktavas darbinieks vakances) darba meklētāji un darba devēji ērti var izvietot dažādos speciālos portālos un arī sociālajos tīklos. Darbs ārzemēs joprojām ir ļoti pieprasīts, tādēļ arī šāda veida sudinājumi tiek izvieto diezgan bieži. Taču, piesakoties darbam ārzemēs, būtu jāizvērtē visi riski un jāiepazīstas ar atsauksmēm par darbā iekārtošanas aģentūru. Gan darba devēiem pie mums Latvijā, gan ārzemēs, noteikti būs interesanti iepazīties ar CV un nepieciešamības gadījumā arī ar motivācijas vēstuli..

KUR ATRODAMI CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTUĻU PARAUGI INTERNETĀ?
Pirmais, kas jāzina darba meklētājam ir sava CV pareiza noformēšana. Neatkarīgi no tā vai vajadzīgs darbs Rīgā, Valmierā vai Talsos, katram interesentam ir iespējams ērti izveidot savu CV online. CV sevī ietver informāciju par nozīmīgākajiem ar konkrēto vakanci saistītājiem datiem un potenciālā darbinieka pieredzi. CV paraugs ir atrodams dažādās interneta vietnēs, un, lai arī nav noteikts un akmenī kalts formatējums šī dokumenta izstrādei, svarīgi, lai tas ir viegli pārskatāms un informatīvs, kas ietver pietiekoši daudz, taču ne liekas informācijas par darba meklētāju. Piemēram, darba devējam nebūs saistoši uzzināt absolvētā bērnudārza nosaukumu, taču būs interesanti uzzināt informāciju, kas saistīta ar piedāvāto darbu. Līdzīgi ir ar motivācijas vēstuli. Motivācijas vēstules paraugs arī ir atrodams online, lai būtu vieglāk izprast, kādu informāciju ir nepieciešams tajā ietvert. Motivācijas vēstule, lai arī šķiet lieks un maznozīmīgs CV papildinājums, darba devējam ir būtiska, jo rada labu iespaidu par potenciālo darbinieku, kurš ir gatavs sadarboties.

Darba piedāvājumi ir, bija un būs aktuāli visos laikos, tāpēc, attīstoties tehnoloģijām un citām iespējām sasniegt plašāku cilvēku loku, ir iespējams ne vien izvietot darba piedāvājumus nodarbinātības aģentūrās, bet arī tiešsaistē, mājas lapās, sludinājumu portālos un, protams, sociālajos tīklos. Ja darbs ir nepieciešams steidzami, iesakām apsvērt iespēju par darba meklējumiem blakus pilsētās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *