Spilgtākie sporta notikumi

2019.gada pirmie mēneši nesuši sporta entuziastiem daudzus ievērības cienīgus notikumus. Gada sākumā Kanādā noslēdzās 43.Pasaules čempionāts hokejā junioriem. Zviedrijas pilsētā Estešundā noticis Pasaules čempionāts biatlonā. Un 2019.gads vēl nav pat pusē! Jau pavisam drīz, ziedoņa laikā, visās Latvijas pilsētās lielāki un mazāki hokeja līdzjutēji regulāri sanāks kopā pie TV ekrāniem, projektoriem un citām ierīcēm, jo notiks Pasaules čempionāts hokejā. Gandrīz uzreiz pēc tam, jūnijā, notiks UEFA čempionu līgas turnīra noslēguma spēles Madridē. Vasara turpināsies ar spraigām basketbola spēlēm Latvijā Sieviešu EuroBasket 2019 ietvaros , bet tikmēr Francijā norisināsies Tour de France.

Vairāk lasi- https://www.dzirkstele.lv/reklamraksti/5-iemesli-kadel-apmeklet-optibet-sporta-baru-169836

Pasaules futbola sacensību pašā augšgalā atrodas UEFA Pasaules čempionu līga. Turnīrā piedalās nacionālo līgu čempioni no vairākām valstīm. Futbola grandiozā turnīra sākumi meklējami 20.gadsimta piecdesmito gadu vidū, kad tas notika pirmo reizi. Pirmajā turnīrā savā starpā cīnījās 16 valstu komandas no Francijas, Portuglāes, Itālijas, Rietumvācijas, Sāras, Spānijas, Austrijas, Ungārijas, Skotijas, Šveices, Dienvidslāvijas, Nīderlandes, Beļģijas, Dānijas, Polijas un Zviedrijas. Valsts, kuras komanda atbildīga par garāko uzvaru virkni turnīra vēsturē, ir Spānija, tās komanda Real Madrid 1960.gadā turnīrā plūca laurus piekto reizi pēc kārtas. Šī spēle izcēlās ar vēl kādu ievērojamu skaitli – tas ir skaitlis 7 – tik vārtus iesita Spānijas komanda saviem pretiniekiem.
Šogad UEFA čempionu līgas finālā gaidāmi jauni uzvarētāji. Jau 3 sezonas pēc kārtas kausu uzvarējuši spāņi Real Madrid, taču šoreiz komanda izstājusies no kandidēšanas uz kausu pēc spēles ar Ajax. 64.UEFA čempionu līgas fināls gaidāms 2019.jūnijā. Kvalifikācijas spēles risinājās jau no 2018.gada 26.jūnija līdz 29.augustam, atliek vien sagaidīt vasaras sākumu un finālspēles, lai noskaidrotu šīgada uzvarētājus.
Šķiet, ka hokeju fanu skaistākais pavasara vēstnesis ir tieši Pasaules čempionāts hokejā. Kā jau katru maiju, arī šogad, jau 83.reizi risināsies čempionāts. Tas pirmo reizi notika 1920.gadā, toreiz kā daļa no olimpiskajām spēlēm, jau 1930.gadā čempionāts kļuva par patstāvīgu notikumu. Nākamajā gadā Latvija iestājās Starptautiskajā hokeja federācijā. Šī iestāde organizē visus Pasaules čempionātus hokejā. Vēsture rāda, ka čempiona titulu visvairāk saņēmusi Padomju savienības komanda (27uzvaras).Arī citas valstis var lepoties ar šo titulu – ASV, Zviedrija, Kanāda. Čempionāts ir milzīgs notikums sporta pasaulē. Kad 2015.gadā tas notika Čehijā, Prāgā, to kopumā apmeklēja 741 690 līdzjutēju.
Kā ierasts, katru gadu maijs Latvijā paiet hokeja zīmē, notiek Pasaules čempionāts hokejā. Līdzjutējiem noteikti ar sarkanu zīmuli jāievelk kalendārā aplīši 11.maijā, 12.maijā, 14.maijā, 16.maijā, 18.maijā, 20.maijā un 21.maijā. Šajos datumos Latvijas hokeja izlase aizstāvēs valsts hokeja godu spēlēs pret savas grupas pretiniecēm. B grupas pilnais saraksts iekļauj tādas valstis kā Zviedrija, Krievija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Austrija un Itālija. Divas pilsētas Slovākijā šogad izvēlētas par pasaules čempionāta norises vietām. Elites divīzija A grupa slidas trīs Steel Arena arēnā Košicē, bet B grupas cīņas noritēs Ondreja Nepelas ledus hallē Bratislavā. Pieminēšanas vērts fakts ir tas, ka pēc gandrīz 30 gadu prombūtnes A elites grupā atkal būs Lielbritānijas hokeja izlase.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *