Dzīvokļa apsardze – ko pasākt, lai varētu dzīvot nesatraucoties?

Ikgadu valstī notiek vairāki tūkstoši zādzību mēginājumi. Pēc statistikas redzams, kad iebrucēji galvenokārt tiek iekšā mājā, izsitot slēdzeni vai, piemēram, piemeklējot piemērotu atslēgu, kā vēl viens izplatīts variants ir iekļūšana pa logu vai caur ventilāciju un balkoniem, ne tik bieži tie izmanto diezgan rupjas durvju uzlaušanas metodes. Noziedznieku profesionalitātes līmenis un vēl asais prāts ar katru dienu pieaug, un vēl zādzību skaits sestdienās un svētdienās palielinās. Tālab savam mieram, vajadzētu parūpēties jau par mājas aizsardzību un apskatīties, kādi drošības risinājumi tirgū ir atrodami.

Uzzini vairāk – https://eurocash1.lv/korporativajiem-klientiem/tehniska-apsardze/

Ar ko tad atšķiras dažādi drošības risinājumu veidi?

Vēlaties drošāk aizsargāt māju? Šo var veicināt sekojoši drošības risinājumi – teritorijas aizsardzība jau ar speciāli sagatvotiem cilvēkiem un to sauc – fiziskā apsardze, vēl ir tehniskā apsardze, dažādi inženiertehniskie varianti kā arī kombinēta aizsardzība. Ar ko tad šie veidi atšķiras viens no otra varēs lasīt tālāk.
Objektu apsargā īpaši sagatavoti dienesti un apsardze – šī aizsardzības metode arī tiek definēta kā fiziskā apsardze, pie tam to jau var īstenot divos veidos: pielietojot uzņēmumus, kas tad kvalificējas īpašumu aizsardzībā, vai arī nolīgstot atsevišķu sargu. Uzņēmumi, kas piedāvā cilvēkiem fiziskās apsardzes pakalpojumus, pašu darbu veic profesionāli kā arī efektīvi, pie tam šādu uzņēmumu darbinieki būs īpaši apmācīti un, protams, viņiem būs nepieciešamie aizsardzības līdzekļi (munīcija, apģērbs un arī aprīkojums. Šāda veida drošības realizācijas process ir saprotams, tomēr salīdzinoši izmaksu ziņā dārgs. Lētāks variants būtu apsargs, ko tad arī, piemēram, varētu nolīgt, izmantojot apsardzes firmas.
Savukārt, tehniskā apsardze ir tāda sardze, kur ir pielietota signalizācijas uzstādīšana, kuras signāls nonāk uz “pulti”. Svarīgākie instrumenti, lai aizsargāt objektu, būs īpaši trauksmes signalizācijas sistēmas sensori. Turklāt šādas ierīces parasti tiek uzstādītas pa aizsargājamās teritorijas perimetru, kas vajadzības gadījumā ziņo. Pie tam arī šinī variantā pastāv divi varianti, kurā viens ir līguma noslēģšana tieši ar kompāniju, kur speciāli norīkots darbinieks seko situācijai klienta majoklī. 2. rīcības variants būs, kad tieši ziņa nokļūst uz Jūsu telefonu ar signālu par situāciju.
Mājokļa apsardze pielietojot inženiertehnikas līdzekļus, kur tiek izmantoti metāla režģi, žalūzijas uz logiem, kā arī triecienizturīgs pārklājums. Šis variants nenoliedzami jau ir izdevīgāks izmaksu ziņā un diezgan labs, taču ugunsgrēka situācijā var būt radies slazds pašam sev, kā arī bieži tas neaiztur laupītājus.
Pēdējais variants ir kombinētie drošības risinājumi, šajā gadījumā varētu būt savienoti divi vai jau vairāki drošības risinājumu veidi. Šinī izkārtojumā var būt tiešām pārliecinātiem tiešām par labu dzīvokļa drošību.

Kur būtu kvalitatīvākie drošības risinājumi?

Pats svarīgākais, meklējot apsardzes uzņēmumu, vai ir licence, un pārbaudiet pieejamo dokumentāciju. Noskaidrojiet, kad kompānija sniedz kompensāciju saviem klientiem, kā arī uzziniet, cik daudz. Pārbaudiet, vai šīs saistības ir noteiktas klienta līgumā. Lasiet uzņēmumu atsauksmes. Pārskatot klientu atsauksmes, var noskaidrot ne vien par uzņēmuma darba trūkumiem, bet, protams, arī par to, kā tā pārstāvji reaģē uz sūdzībām. Izpētiet, kādus pakalpojumus uzņēmums sniedz. Jo to izvēle ir lielāka, jo labākas iespējas izveidot integrētu mājas drošības sistēmu, kas reaģēs ne vien uz laupīšanu, bet arī uz ugunsgrēku vai plūdiem. Un pēdējais – Jūs varat uzticēties pirmajam iespaidam: ja darbinieku izskats, viņu aprīkojums kā arī transportlīdzekļu stāvoklis nerada pārliecību, turpiniet meklēšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *