Finansiāla palīdzība un atbalsts karā cietušajai Ukrainai

Tajā brīdī, kad iesākās karš, Krievija pārkāpa neatkarīgās valsts robežas. Viennozīmīgi tas, kā Ukraina un arī tās pilsoņi cieš no izraisītā kara darbībām, jau redz ikviens pasaulē. Patlaban neviens nepaliek vienaldzīgs. To visu jau var redzēt pēc ziedojumiem un atbalsta, ko tad cilvēki katru dienu veic, vēloties palīdzēt šiem kara novājinātajiem cilvēkiem. Protams, ka tas jau ir pareizi! Katram ir jāpalīdz šiem nevainīgajiem – sievietēm, vīriešiem, mazuļiem, pusaudžiem un arī sirmgalvjiem. Viņi tomēr ir tiesīgi dzīvot! Kara darbība nebeidzas, bet parasti cilvēki, kompānijas, valsts organizācijas nebeidz ziedot. Tas nozīmē, ka ir un būs cerība, ka būs miers Ukrainā un visā pasaulē!

Ziedojumu iespējas un to izmantošana

Kad tiek pieņemts lēmums izdarīt ziedojumu, galvenais ir pareizās iestādes izvēle. Plašāk zināmā vietne www.ziedot.lv ir pārbaudīta un droša vieta, taču nav vienīgā. Pastāv daudz dažādu biedrību un vēl citu iestāžu, kuras organizētā kārtība savāc ziedojumus un tad nogādā tos uz Ukrainu. Iespējams ziedot pa tiešo Ukrainas valsts oficiālajā mājas lapā minētajos kontos, tādējādi sniedzot finansiālu palīdzību. Daudzi cilvēki ziedo ne vienīgi reālu naudu, bet arī, piemēram, dažādas lietas, medicīnas rakstura preces, spēles un grāmatas bērniem, apģērbu, apavus un pat ēdienu. Visbiežāk šādas sabiedrības sniedz atskaiti par to, ka ziedotie līdzekļi nonākuši galamērķī.
Dažādu ziedojumu un atbalsta vācēji arī atskaitās konkrēti par palīdzības plūsmas virzieniem. Piemēram, ziedot.lv min trīs virzienus, kur pats pirmais būs Ukrainas valsts militārie spēki. Kā otrais virziens tiek minēts humānā palīdzība, bet kā jau trešais – palīdzība kara bēgļiem. Visi virzieni tiks saskaņoti kopā ar Latvijas Ārlietu ministriju, bet katru nedēļu tiks sagatavotas atskaites par to izlietojumu.

Kas sniedz palīdzību visvairāk?

Pamata ziedotāji Latvijā jau ir mūsu cilvēki. Tieši Latvijas iedzīvotāji tikai pāris dienās savāca 2 miljonus EUR Ukrainas palīdzībai, bet tagad dotais cipars ir sasniedzis gandrīz deviņus ar pusi miljonus EUR! Latvijas pilsētu pašvaldības sniedz palīdzību kara bēgļiem un nogādā šos ziedojumus uz Ukrainu. Taču, piem., Jelgavas pilsēta savai sadraudzības pilsētai nosūtīja sešus ģeneratorus, nemaz nerunājot par pirmās nepieciešamības precēm, medicīnas precēm, kā arī pārtiku. Piedaloties akcijā “Palīdzēsim Ukrainas tautai”, ļoti aktīvi ziedo Smiltenes novada uzņēmēji, kas tad pāris nedēļās spēja savākt sešdesmit tūkstošus eiro. Pat miljardieri pieslēdzas palīdzībai Ukrainas iedzīvotājiem. Pēc Dienas Bizness ziņām Mihails Fridmans un arī Pjotrs Avens Ukrainas valstij jau ziedojuši 150 miljonus EUR, turklāt šie cilvēki palielinās Ukrainas valsts bankas kapitālu līdz pat miljardam eiro. Uzzināt vairāk var diena.lv rakstā!

Šis ir tas brīdis, kad tad palikt vienaldzīgs nevar neviens no mums! Palīdzēsim kopā Ukrainai uzvarēt šajā nežēlīgajā karadarbībā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *