JAUKI ZIEMASSVĒTKU DZEJOLĪŠI KO SKAITĪT PIE EGLĪTES

Ziemassvētki ir patīkama satraukuma pilns laiks kā lieliem, tā maziem. Neatņemama Ziemassvētku tradīcija ir pantiņu skaitīšana un dāvanu saņemšana. Kurš gan nezina dzejolīti par pīrāgu, kuram apdega abi gali. Ja agrāk šos pantiņus mums mācīja ģimenē, bērnudārzos un skolās, tad mūsdienās daudzi izvēlas pantiņus atrast citur.Netrūkst interneta vietnes, kas piedāvā dažāda rakstura dzejolīšus, pantiņus un daudz ko citu. Internets ir kļuvis par sabiedroto ikdienā, kad nepieciešams dzejolis par Ziemassvētkiem bērniem. Vakara gaidītākā daļa noteikti ir dāvanu saņemšana, kas īpašu prieku rada bērnos.

ZIEMASSVĒTKU PANTIŅI UN SPĒLES INTERNETĀ

Dāvanas nekad nav bijis noteicošais svētku svinēšanas iemesls, jo kopā būšana un jauku atmiņu veidošana sniedz daudz lielāku gandarījumu kā taustāmas mantas. Ziemassvētkos vienmēr tiek piekoptas dažādas tradīcijas – citas tikai ģimenei raksturīgas, savukārt citi atkal izvēlas dažādu citu tautu paražas. Šajā laikā daudzi kļūst atvērtāki, siltāki un mīļāki, līdz ar to, tas būtu saucams arī par sava veida Ziemassvētku brīnumu. Nenoliedzami cilvēki izvēlas dāvināt lietas ar nozīmi, nevis paķert pirmo, ko ierauga veikala plauktā. Arī nelielas dāvaniņas vienmēr liks pasmaidīt. Ziemassvētku vakaru dažādos dažādi pantiņi un novēlējum, kas šo laiku veidos īpašu.

ZIEMASSVĒTKU SVINĪBU TRADĪCIJAS PASAULĒ

Citu valstu Ziemassvētku tradīcijas var atšķirties no mūsējām un tas ir tikai normāli. Arī svētku svinēšanas laiks var variēt pa pāris nedēļām, jo, piemēram, pareizticīgo Ziemassvētki tiek svinēti divas nedēļas vēlāk – 7. janvārī Kad 15. gadsimtā notika Baznīcas kalendāra maiņa, Austrumu baznīca izvēlējās turpināt lietot Juliāna kalendāru, kas esot ticis lietots arī Jēzus dzimšanas laikā. Ziemassvētkos daudzi arī izvēlas ieturēt gavēni, taču vēl kāds pieturas pie vēl atšķirīgākām svētku svinēšanas paražām. Šajā jautājumā nav pareizu un nepareizu atbilžu, jo svētku būtība paliek nemainīga. Arī daļa latviešu Ziemassvētkus svin vēlāk, kopā ar pareizticīgo konfesiju pārstāvjiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *