KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS, CELTNIECĪBAS PLĒVES, APKURES SISTĒMAS VISS VIENUVIET

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Mūsdienās svarīgi nodrošinās ēkai lielisku energoefektivitāti, jo tā ne tikai palielina komforta līmeni, bet arī samazina izmaksas ilgtermiņā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Palielinoties dažādām ar māju un dzīvokli saistītām apsaimniekošanas izmaksām, ik viens vēlas tās samazināt, jo mūsdienās siltums, elektrība un kanalizācija vairāk nav ekstra, bet gan ikdienas nepieciešamība. Šīs izmaksas var samazinot ar mājokļa energoefektivitātes celšanas darbiem. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

KO DARĪT, LAI MĀJĀS BŪTU SILTI?

Visur pasaulē tieši klimats ir tas, kas nosaka apkures sistēmas veidu un izbūvi. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Īpaši to var novērot septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celto mājokļu ekspluatācijā. Regulāri tiek veikti ēku energoefektivitātes celšanas darbi, kas namu mūžu būtiski palielina. Mūsdienās siltināšanai tiek izmantoti dažādi materiāli – gan fibrolīta plāksnes, gan kokšķiedru plāksnes gan osb plāksnes, vates un citi materiāli. Daudz ko nosaka arī mājas apkures sistēmas veids. Kamēr pilsētas centrālapkuri varam redzēt daudzdzīvokļu namos, privātmājās parasti izvēlas dažādus apkures katlus vai krāsnis. Pareizai materiālu izmantošanai ir liela nozīme. Tā pat nevajadzētu izvēlēties lētāko, bet gan piemērotāko risinājumu siltumizolācijas nodrošināšanai.

KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS NOZĪME MĀJĀS

Kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas veids ir vēl viens svarīgs elements jebkurā mājoklī. To remontdarbi un kļūmju novēršana var sagādāt galvassāpes arī maciņa biezumam. Piemērotas santehnikas preces ir daļa no kvalitatīvas un ilgtspējīgas santehnikas un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas. Arī šeit vēlams ņemt vērā materiālu un pakalpojuma ierīkošanas cenas un kvalitātes balansu. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *