CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES DEVĒJIEM

Internetā ir iespējams atrast CV veidošanas paraugus un vedņus. Lai gūtu ienākumus, ir nepieciešams darbs un dažāda veida darba vakances ir aktuālas gan tiem, kuri atrodas bezdarbnieka statusā, gan tiem, kuri lūko pēc profesijas maiņas vai kā savādāk vēlas mainīt savu ikdienas rutīnu. Maldīgi uzskatīt, ka CV jābūt pilnam ar dažāda veida informāciju, jo patiesībā, tajā jāatspoguļo informācija, kas saistīta ar vakanci. Vakancei atbilstoša informācija par kandidātu pasaka daudz vairāk un nostāda viņu pozitīvā gaismā. Sociālie tīkli, nodarbinātības aģentūras, darbā iekārtošanas biroji, darba devēju mājaslapas – šīs ir tikai dažas no vietām, kur meklēt darba piedāvājumus(ieskaties te – darbs rīgā). Kandidāta motivācijas vēstule un CV ir normāla prasība darba devēju vidū. Tas ir vieglākais veids, kā darba devējam pārliecināties par kandidāta kompetenci.

KĀ AKURĀTI RAKSTĪT MOTIVĀCIJAS VĒSTULES ATBILSTOŠI PRASĪBĀM?

Ir nozares, kurās motivācijas vēstuļu jēga netiek līdz galam izprasta un līdzīgi ir arī ar CV. Tas ir ātrs un viegls veids, kā darba devējam pārliecināties un uzzināt kandidātu pieredzi, prasmes un iemaņas, kas saistītas ar konkrēto vakanci. Dažādi paraugi kā pareizi aizpildīt dokumentus ir atrodami interneta plašumos, un, kas ir pats labākais, vairākās valodās. Ja tiek izpildīti visi noteikumi, kas minēti darba sludinājumā, tiek palielinātas iespējas tikt uzaicinātam uz pārrunu otro kārtu un sākt darba attiecības.

KĀ SAMEKLĒT DARBA IESPĒJAS ĀRZEMĒS?

Darbs ārzemēs ir tik pat pieprasīts kā pirms 15 gadiem. Darbs vai sezonas darbs ārzemēs ir labs veids kā nopelnīt papildus līdzekļus un iegūt prasmes, zināšanas un pieredzi strādājot ārzemju darba vidē. Informāciju par darba devējiem un vakancēm no visas pasaules, var iegūt tik pat vienkārši kā atsauksmes par tām. Lai aprastu to, vai vakance ir korekta, darbā iekārtošanas aģentūra pilda savus noteikumus un arī atsauksmes par piedāvājumu ir pozitīvas, der pārbaudīt informāciju online. Dokumentus, kas vajadzīgi, lai iekārtotos darbā ārzemēs, palīdz nokārtot gan valsts aģentūras, gan privātas. Strādāšana ārzemēs, kaut vai sezonas darbos, ir lielisks veids kā iegūt pieredzi un arī papildus nopelnīt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *