Kā labāk atrast jaunas riepas savam transportlīdzeklim?

Katrs ir informēts, ka visbiežāk auto riepu maiņa notiek 2 reizes gadā – pirms vasaras un vēl rudenī. Biežāk ar šādām pārdomām viss arī beidzas, turklāt reti kurš auto īpašnieks zinās nianses, ar ko riepas atšķiras savā starpā un kam pievērst uzmanību, meklējot, piem., vasaras riepas. Ļoti daudziem patīk tā dēvētās vissezonas riepas, tā kā pastāv kļūdīgs viedoklis, ka, uzliekot tādas auto riepas, jebkādas problēmas iespējams atrisināt vienā rāvienā. Bet katram autovadītājam tomēr ir nozīmīgi izprast, ka riepu maiņa savam automašīnas ir nopietni jāuztver. Jo no riepu veida būs atkarīgs ne tikai trokšņa līmenis salonā, bet arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Sezona, auto riepu raksts – kas ir tas, kas vēl jāņem vērā?

Meklējot riepas savam auto, vērsiet īpašu vērību ātruma un slodzes indeksam, riepu profila biezumam, platumam un vēl protektora rakstam. Jāievēro cilvēka braukšanas raksturs. Klusiem braucieniem pa pilsētu un auto sacīkstēm tomēr ir vajadzīgas pavisam savādākas riepas. Svarīgi atcerēties, ka, braucot pa asfaltu vai arī grunts ceļu, īpašības riepām atšķiras savā starpā. Nozīmīgs ir arī Jūsu automašīnas tips – tas ir kāds mazs auto vai džips. Vajadzētu arī iegaumēt, ka ne visu laiku lētas auto riepas ir atbilstošākais izvēles variants, jo šajā gadījumā tiek runāts konkrēti par drošību. Labāk būtu piemeklēt ko pa visu. Ne jau mazāk būtisks moments būs sezonāls raksturs. Konkrēti vasaras riepas būs lietotas temperatūras grādos no plus pieciem grādiem. Šīm riepām piemīt konkrēta stingrība, kas jau sniedz iespēju saglabāt formu arī karstās temperatūrās. Bet, piemēram, dotais apstāklis neļauj izmantot auto riepas ziemā, jo zemā temperatūrā viņas “kļūst ledainas”, kas noved pie veiktspējas samazināšanās. Ziemā tiek izmantotas speciālas michelin ziemas riepas, kuras tad izmanto konkrēti pie temperatūrām līdz plus pieci grādi. Aukstās sezonas riepu īpatnība ir mīkstas gumijas pārklājums. Aukstumā viņas praktiski nepaliek cietas, kas, savukārt, palīdz noturēt vadāmību. Turklāt šādām riepu gumijām tiek sagrieztas lameles. Tieši tie būtu zigzaga veida iegriezumi, kuri ļauj gūt labāku saķeri ar apsniegotu vai apledojošu ceļu. Vienīgi mašīnas riepām ar radzēm varētu nebūt lameles. Vissezonas riepas – var izmantot jebkādos laikapstākļos visu gadu. Tādas riepas būs daudz mīkstākas par vasaras riepām, bet tajā pat brīdī stingrākas jau par ziemai paredzētajām. Sastāvā ir pievienotas speciālas sastāvdaļas, kuras jau ir izturīgas pret to nodilumu, kas rodas karstā laikā. Bet ir vērts atminēties, ka tieši visu sezonu riepas labāk būtu izvēlēties vienīgi valstīsbez bargām ziemām.
Piemēram, kad parādās jautājumi auto riepu atrašanā, labāk jau ir doties konkrēti pie profesionāļa.

Pie kā sameklēt jaunas riepas Rīgā vai citās pilsētās?

Kad tiek meklēta riepu noliktava vai riepu serviss, vēl ir dažas lietas, kam nepieciešams vērst pašu īpašu uzmanību. Nemaz nav svarīgi, vai arī būs Jums nepieciešamas pavisam jaunas riepas vai lietotas, pirmais, ir jāņem vērā citu klientu rekomendācijas. Mūsdienīga riepu noliktava ir ar savu interneta lapu un bez šaubām būs iespēja uziet rekomendācijas vai arī sūdzības tieš‬i par darbinieku darbiem. Vēl kāda svarīga lieta ir pakalpojumu klāstu piedāvājums – svarīgi būtu, protams, lai šī nav vienkārša riepu garāža, bet var tikt piedāvāta pat riepu montāža. Tas tad ir parocīgi un arī laika ziņā ekonomiskāk. Ja ir piedāvātas pavisam jaunas riepas, labi ir, kad atrodami pat lietie diski. Piemēram, ja tāda veida riepu garāža būtu arī autoserviss vienlaicīgi, būtu jābūt tāda veida pakalpojumam, piemēram, kā riepu balansēšana. Servisam būtu jābūt tīram pie tam personālam pretimnākošam. Ja klientam interesē riepu ražotāji, atsaucīgā autoservisā vienmēr varēs sniegt pilnu informāciju par šiem. Nav nozīmīgi nepieciešamas pavisam jaunas auto riepas, vai izmantotas, profesionāli darbinieki vienmēr spēs sniegt ieteikumus, lai braukšana ir bez starpgadījumiem un vēl komfortabla.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *