CELTNIECĪBAS PIEDERUMI PAR LIELISKĀM IZMAKSĀM

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Ilgtermiņa izmaksu samazināšanās un viennozīmīga komforta līmeņa celšanās mājoklī ir viens no galvenajiem iemesliem namu siltumizolācijas darbu veikšanā, un, protams, ēku ekspluatācijas laika paildzināšanā. Šķiet, energoefektivitāte ir tas jēdziens, ko pēdējo desmit vai pat piecpadsmit gadu laikā dzirdam visai bieži. Samazināt ikmēneša rēķinu apmēru, apsaimniekošanas izmaksas, kas saistītas ar mājokļa uzturēšanu vēlas ik viens, jo tarifu cenu kāpums, diemžēl, ietekmē visas sfēras. Šīs izmaksas var samazinot ar mājokļa energoefektivitātes celšanas darbiem(ielūkojies šeit – beramā vate). Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

KO DARĪT, LAI MĀJĀS BŪTU SILTĀK?

Klimats nosaka to, kāda apkures sistēma un namu siltināšanas darbu veikšana būs nepieciešama. Latvijā varam novērot visus 4 gadalaikus, tiesa gan mitrums, auksti vēji, namu tehniskā nolietošanās paredz, ka siltumizolācijas darbu veikšana ir nepieciešamība. Ja dzīvojat septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados celtā daudzdzīvokļu namā, tad nama siltināšanai ir īpaši liela nozīme. Šādu namu mūžu energoefektivitātes darbi tikai paildzina. Siltināšanai izmanto fibrolīta plāksnes, minerālvati, kokšķiedru plāksnes un citus celtniecības materiālus. Daudz ko nosaka arī mājas apkures sistēmas veids. Centrālapkure vairāk piederas daudzdzīvokļu namiem, kamēr krāsnis un apkures katli ir atrodami privātmājās. Svarīgi materiālus izmantot pareizi. Kā arī ieteikums izvēlēties nevis lētāko, bet censties atrast lielisku cenas un kvalitātes balansu.

SANTEHNIKAS IERĪCES UN PIEDERUMI PAR ADEKVĀTĀM IZMAKSĀM

Kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas veids ir vēl viens svarīgs elements jebkurā mājoklī. To remontdarbi un kļūdu risināšana var sagādāt galvassāpes arī maciņa biezumam. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šeit vēlams ņemt vērā materiālu un pakalpojuma ierīkošanas cenas un kvalitātes balansu. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *