Profesionāļu padomi – veiksmīga durvju un furnitūras atlase un uzstādīšana

Izvēloties durvis, mēs parasti uzmanību pievēršam tikai to vizuālajai pievilcībai. Taču, lai jau nodrošinātu ne vienīgi skaistu ārējo izskatu, taču arī drošību, energoefektivitāti un praktisku pielietojumu, būtu būtiski izvēlēties pareizās iekšdurvis vai ārdurvis, kā arī atbilstošu furnitūru. Šajā rakstā pētīsim, kādas tieši durvis ir atbilstošas dažādām vajadzībām un atbildēsim uz jautājumu, kā piemeklēt atbilstošu furnitūru, kas tad padarīs durvis vēl labākas.

Vai tiešām ir svarīgi no kāda materiāla tiek taisītas durvis?

Metāla, koka vai PVC durvis? Katram no šiem materiāliem jau ir savas priekšrocības un īpašības, tāpēc izvēle varētu būt atkarīga no atšķirīgiem aspektiem.

– Koka durvis vienmēr bija populāras. Koks sniedz dabisku siltumu un arī estētisku skaistumu. No koka taisītas iekšdurvis un ārdurvis ir labas siltuma noturības ziņā. Koka durvis piešķir ikvienai telpai siltumu un mājīgumu. To dabiskais raksts, kā arī iespēja durvis pielāgot dažādiem dizainiem un krāsām pārvērš tās par ideālo variantu daudzām mājām. Tomēr, lai saglabātu koka durvis, tās ir regulāri jākopj. Virsmu ir jātīra un arī jāapstrādā ar speciāliem līdzekļiem, lai novērstu mitruma iedarbības kaitējumu un arī pašas koksnes bojājumus.

– Metāla durvis izceļas ar savu izturību un drošību. Metāla ārdurvis nodrošina labu aizsardzību pret ielaušanos, turklāt tās būs izturīgas no laikapstākļu ietekmes un mehāniskiem bojājumiem. Pie tam metāla durvis prasa daudz mazāk laika kopšanai nekā koka durvis.

– PVC durvis jau ir praktiska un ekonomiska izvēle. PVC ārdurvis palīdz noturēt telpā siltumu, ļaujot ietaupīt un samazināt apkures rēķinus. Tāda veida durvis ir viegli kopt. Virsma ir gludena, ko iespējams tīrīt arī ar vienkāršiem tīrīšanas līdzekļiem. PVC durvis ir arī ekonomiskāka opcija salīdzinājumā ar koka vai metāla durvīm, kas tiešām prasa lielākus izdevumus.

Jau var uzstādīt arī stikla durvis, taču šo materiālu parasti skatās, kad tiek meklētas iekšdurvis.

Durvju furnitūra – kam tieši pievērst uzmanību?

Ir iespējams, ka nemaz neesat aizdomājušies, bet izvēloties iekšdurvis vai ārdurvis, ne mazāk svarīga lieta būs arī durvju furnitūra. Lai durvis būtu skaistas un arī praktiskas, meklējot furnitūru ir nepieciešams veikt labāko izvēli. Meklējot durvju furnitūru, galvenais būtu piemeklēt to, kas atbilst Jūsu vēlmēm. Pārliecinieties, ka pati furnitūra ir uzticama – slēdzenes ir kvalitatīvas un no uzticamiem ražotājiem.

Furnitūrai jābūt arī vizuāli pievilcīgai un pieejamai naudas ziņā. Neaizmirstiet arī par kopšanas vieglumu un furnitūras izturību. Durvju furnitūrai ir jābūt ilglaicīgai un labi jākalpo. Pieskaņojiet furnitūru kopējam mājas stilam, lai jau iekšdurvis vai ārdurvis ir ne vien praktiskas, bet vienlaicīgi arī stipras un skaistas.

Uzzināt vairāk par durvju furnitūru var šeit – https://m-lux.lv/durvju-furnitura/

Šeit esam izpētījuši populārākos durvju materiālus un arī aspektus, kam pievērst uzmanību, izvēloties durvju furnitūru. Šobrīd var doties uz veikalu, lai veiktu izvēli. Protams, labāk būtu griezties pārbaudītā vietā, kur durvis atbildīs visām prasībām un tiek piedāvāta kvalitatīva durvju furnitūra. Taču kā atrast šādu vietu? Apskatiet klientu atsauksmes un izpētiet piedāvājuma klāstu. Mūsu valstī ir speciālisti, kuri strādā šajā tirgū jau ilgus gadus un nodrošina arī uzstādīt durvis. Iekšdurvis vai ārdurvis, durvju furnitūra un to uzstādīšana – visu var saņemt vienuviet. Un vienmēr uzprasiet padomu, tā kā tādā veidā var pieņemt lēmumu, ko nebūs jānožēlo!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *