Nozīmīgākie kritēriji , izvēloties konstrukciju jumtam

Mājas celtniecības procesā būtiski vairāki etapi – jumts ir viens no tiem. Ir vairāki jumta konstrukcijas veidi, tādēļ pirmkārt jāizvērtē vairāki varianti, lai izdarītu labāko lēmumu.

Jumta konstrukcijas tips atkarīgs no vairākiem kritērijiem, tostarp arī jumta seguma. Vērtējot svarīgākos kritērijus, var piemeklēt piemērotāko risinājumu.

Jumta nozīme

Jumtam ir ne vien jāpilda aizsargfunkcijas, bet arī vizuāli jāiederas mājas arhitektūrā. Taču der ņemt vērā, ka jumts ir sarežģītāk kopjama ēkas daļa, tādēļ materiāli jāpiemeklē sevišķi rūpīgi.

Jumta konstrukciju tipi

Aplūkojot konstrukciju tipus, var gadīties apjukt. Kā saprast, kāda opcija piemērotākā? Atbildi palīdzēs gūt apraksts par plašāk izmantotajiem konstrukciju variantiem. Divslīpju jumta konstrukcija ir ierastākais risinājums. Tas sastāv no divām virsmām, kas augšējā daļā tiek savienotas korē. Šāda veida jumtam atbilstošs teju ikviens jumta seguma variants. Iecienīta izvēle ir arī tā saucamais mansarda jumts. To veido četras plaknes – katrā mājas pusē ir divas. Šis risinājums ir pieprasīts tādēļ, ka ļauj izmantot bēniņus dzīvošanai vai mantu uzglabāšanai. Plakanu jumtu bieži izvēlas dzīvojamām ēkām, tostarp daudzdzīvokļu namiem. Tas ir vienkārši izbūvējams, tomēr jārēķinās ar regulāru jumta tīŗīšanu. Nozīmīgs kritērijs jumta izvēlē ir arī cena, taču jāpatur prātā, ka jumts ir ilgtermiņa risinājums, tāpēc lētas jumta konstrukcijas var arī nebūt pati kvalitatīvākā izvēle.

Kā atrast labāko servisu?

Ja vajadzīgas kvalitatīvas jumta kopnes konstrukcijas, novērtējiet vairāku uzņēmumu nodrošinātās iespējas, lai izvēlētos atbilstošāko. Svarīgi, lai kopnes tiktu izgatavotas no marķētiem kokmateriāliem, ražošana notiktu saskaņā ar augstāko ražošanas standartu.  Koka kopnes un to montāža var tikt īstenota vairākos variantos, tāpēc pirms tam jādefinē savas vajadzības un jāizvēlas atbilstošākais risinājums.  Jāņem vērā arī kopnes cena. Piemēram Eco veida koka pārseguma kopnes ir izturīgas, izdevīgas cenas ziņā, bet Mono tipa kopnes tiek izmantotas lēzeniem jumtiem. Opcijas ir plašas, atliek tikai izvēlēties.

Visbiežāk ražotāju mājas lapās redzams interesējošās spāru konstrukcijas paraugs, kas palīdzēs gūt priekšstatu, kā izskatīsies jumta spāres. Laba opcija ir arī sazināties ar uzņēmumakomandu, lai saņemtu individuālu piedāvājumu.

Atzinīgi novērtēta uzņēmuma piedāvājumā ne vien koka kopņu ražošana, bet arī koka karkasa sienas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *