KAD IR JĀNOMAINA AUTO RIEPAS?

Katrs auto vadītājs ir informēts par to, ka riepas jāmaina divas reizes gadā. Automašīnu vadītājus var iedalīt divās grupās. Vieni lieto vissezonas riepas, otri tās maina sākoties ziemas un vasaras sezonām. Galvenie kritēriji, kas jāatceras par šiem riepu veidiem – ziemas riepām protektora dziļumam jābūt, kā minimums, 4 mm, vasaras riepām 1.6 mm, un šie kritēriji attiecas arī uz vissezonas riepām. Riepu tehniskajam stāvoklim jāseko līdzi regulāri. Uzticams riepu serviss aiztaupīs ļoti daudz galvassāpju, jo parūpēsies gan par diagnostiku, gan apkopi un servisu.

BŪTISKĀKIE KRITĒRIJI MAŠĪNAS RIEPU IZVĒLEI

Automašīnām ir iespējams uzstādīt trīs veidu riepas. Ziemas riepas, kas obligāti jālieto no decembra līdz pavasarim; vasaras riepas, kas lietojamas gada siltajos un sausajos mēnešos; kā arī vissezonas riepas, kuras drīkst izmantot līdz noteiktai temperatūrai. Pēdējā laikā ziemas Latvijā ir atgriezušās ar jaunu sparu un, sals un atkala uz ceļiem mēdz parādīties gana ātri, lai par riepu maiņu sāktu domāt savlaicīgi, jo pret ceļu satiksmes drošību ir jāizturas nopietni. Lai arī ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, mērķis ir viens – nodrošināt drošu braukšanu pa jebkādu ceļa segumu. Viens no iemesliem riepu maiņai ir arī to ķīmiskais sastāvs, jo vasaras riepas pārāk zemās temperatūrās kļūtu cietas un nebraucamas.

MAŠĪNAS RIEPAS UN DISKI

Riepu disku pārbaude ir vēl viens svarīgs punkts automašīnas apkopē. Lietie diski ir karstumizturīgi, tādēļ tik ātri nedeformējas. Daudziem ir pārsteigums, kad uzzina, cik lielu lomu automašīnas diski patiesībā spēlē visā tehniskajā procesā. Disku stāvoklis tiešā veidā ietekmē automašīnas dinamiku braukšanas laikā. Diski visātrāk tiek sabojāti braucot pa nekvalitatīviem vai grants ceļiem, tādēļ, ja ikdienā pārvietojaties pa šāda veida ceļa segumu, disku tehniskā apskate ir jāveic regulāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *