NOSLĒPUMAINAIS SMILTSĒRKŠĶIS MŪSU ORGANISMA UN ĀDAS VESELĪBAI!

Smiltsērkšķis jau gadsimtiem ilgi ir uzskatāms par vērtīgu ogu ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē. Skaistumkopšana, ēst gatavošana un medicīna ir izplatītākie smiltsērkšķa pielietojuma veidi. Varētu šķist, ka šī oga ir kļuvusi par modes kliedzienu, jo cilvēkam tā ir pazīstama jau no senajām civilizācijām.

21.gadsimtā var pavisam viegli aizmirst par to, ka mums apkārt ir atrodami dažādi vērtīgi augi, kuri, iespējams, pat aug netālu no mājām. Smiltsērkšķis noteikti ir viena no tām dabas veltēm, par kuru varētu teikt, ka ir atgriezusies no aizmirstības. Tās var lasīt paši vai izvēlēties iegādāties – iespēju tikt pie smiltsērkšķiem, nudien netrūkst. Smiltsērkšķu ogas un to produktus ir iespējams iegādāties arī internetā.

KĀ IZMANTOT SMILTSĒRKŠĶUS ĒDIENU GATAVOŠANĀ?
Jau senās pasaules civilizācijas smiltsērkšķus izmantoja gan medicīnā, gan pārtikā. Šīs ogas ir lieliska iespēja ēdiena garšu padarīt bagātīgāku ne tikai desertiem, bet arī pamatēdieniem. Iespējas smiltsērkšķus izmantot desertiem, netrūkst. Piemēram, ogas kalpo kā lielisks un vitamīniem bagāts pildījums pankūkām, želejām, pīrāgiem, pat tējām, kokteiļiem un par modes lietu kļuvušajiem smūtijiem. Putnu un cūkgaļas ēdieniem kā lieliska piedeva kalpos ne tikai smiltsērkšķu marināde, kurā pirms tam ir marinēta gaļa, bet arī dažādas siltās un aukstās mērces, čatniji un piedeva salātiem. No smiltsērkšķiem ir iespējams pagatavot arī etiķi, ar koapslacīt salātus un uzlabot ēdiena kopējo garšu.
Ziemas krājumu gatavošanā, smiltsērkšķis var būt lielisks palīgs. Etiķis, ievārījumi, dažādi marinējumi un ilgi uzglabājamas mērces sniegs vitamīnu devu un energiju pat vissaltākajā ziemas laikā.

CIK IZMAKSĀ OGU SULA UN EĻĻA?
Smiltsērkšķu sula un smiltsērkšķu eļļa ir populārākie, no smiltsērkšķiem gatavotie produkti. Visus šos produktus var izmantot ēdienu gatavošanā, kā uztura bagātinātājus, vai pat skaistumkopšanas procedūrās, lai savu organismu ar vitamīniem lutinātu arī no ārpuses. Sulas un eļļas ir salīdzinoši augstā koncentrācijas līmenī, tādēļ vienā lietošanas reizē nav vajadzīgs liels produkta daudzums. Produkti, kas pieejami iegādei ir dažādi – ogas, eļļas, sulas, saldētu sulas kubiciņi, turklāt, ja pirksiet vairumā, cena būs zemāka! Cenas ir dažādas – puslitrs sulas maksā, aptuveni, 3,50 eiro, savukārt eļļa, aptuveni 7-8 eiro par 250 mililitriem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *