ROTU NOZĪME IKDIENĀ

Juvelierizstrādājumiem jebkurā vēstures posmā ir piemitušas dažādas īpašības, piemēram, lai izrādītu savu stāvokli sabiedrībā. Stabilās un izdevīgās dārgmetālu cenas, rotas ir padarījušas par lielisku investīcijas līdzekli. Rotas ir lielisks veids kā papildināt savu imidžu un koptēlu. Skaistas rotaslietas rada juvelieris, kurš ir sava amata meistars un ir apguvis prasmi darboties ar dārgmetāliem un dārgakmeņiem. Prasmīgam meistaram būs pa spēkam arī rotu labošana un pielāgošana, lai juvelierizstrādājumiem piešķirtu otru elpu. Svarīga arī pareiza rotu kopšana, lai tās kalpotu ilgāk, nezaudētu savu formu un īpašības. Tas attiecināms uz visa veida juvelierizstrādājumiem. Prasmīgi un kvalitatīvi veidotas rotas noteikti ir labāks risinājums par parastu bižutēriju.

KURAS IR LATVIJĀ POPULĀRĀKĀS ROTASLIETAS?

Dažādas kaklarotas, auskari un gredzeni ir populārākie rotaslietu veidi mūsu platuma grādos. Sudrabs ir populārākais no dārgmetāliem, ko izvēlas gan sievietes, gan vīrieši(uzzināt vairāk šeit – juvelieris rīga). Sudraba askētiskās un gaumīgās īpašības vienmēr ir bijušas aktuālas reizēs, kad jāizvēlas rotaslietas sev vai dāvanai. No sudraba mēdz veidot arī rokas un kājas sprādzes, dažādus kulonus, piespraudes un tamlīdzīgas lietas. Pie prasmīga meistara ir iespējams iegādāties lieliskas un gaumīgas rotaslietas ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem. Gredzeni un kuloni var būt ne tikai interesantas formas, bet arī ar dažādiem pusdārgakmeņu un dārgakmeņu akcentiem, kā arī tajās var tikt iestrādāts, piemēram, ļoti skaists jūras izskalots stikliņš, kas radīs lielisku kopējo kompozīciju.

KĀ PAREIZI KOPT SUDRABA ROTASLIETAS?

Pareiza rotu kopšana paildzina to kalpošanas laiku un tās nav nepieciešams nest remontēt. Interesants ir piedāvājums savu esošo, nolietoto un apnikušo rotu pārkausēšana jaunās. Ja nepieciešams pārveidot rotas, piemēram saīsināt kaklarotas vai samazināt gredzena izmērus, juvelieris noteikti spēs palīdzēt arī šādā gadījumā. Ir atrodami dažādi līdzekļi, ar kuriem iesaka kopt un tīrīt dažāda veida rotaslietas, taču labākos risinājumus ieteiks meistars.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *