TELPU APKURES IESPĒJAS MĀJAI

Tuvojas ziema, pie tam ar lieliem soļiem, tādējādi loģiski, ka aktuāls kļūst jautājums par optimālu telpu apsildīšanu savā mājoklī. Šādos gadījumos nedaudz paveicies ir daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem, par kuru telpu apsildi rūpējas namu apsaimniekotājs, pieslēdzot apkuri apkures sezonas sākumā.

Bet, ja dzīvojat privātmājā, ir daudz un dažādi veidi tam, kā drēgnā laikā nodrošināt siltas mājas. Projektējot māju, katrs arhitekts, pašā mājas vidū, pat ja tam nav vajadzība, ieprojektēs dūmvadu, lai vajadzības situācijā būtu iespējams mainīt telpu apsildes formu bez liekiem izdevumiem un problēmām. Dūmvads tiek izbūvēts mitekļa vidū, lai tam var piekļūt samērā ērti no katras telpas mājā un dūmvadam pievienot krāsni vai kamīnu.

Ieskaties plašajā klāstā – https://www.tulikivi.lv/

KAMĪNI UN KRĀSNIS MĀJOKLIM.

Mūsdienās būtu iespējams atrast vairākus risinājumus kā apsildīt savu mājokli. Pēdējā laikā populāri ir mājas apsildīt ar elektrību, taču tas ir arī salīdzinoši dārgs prieks, tālab, ekonomiski izdevīga alternatīva būtu krāsniņas, kamīni, granulu katli un arī  tamlīdzīgi apkures veidi. Telpā sprakšķošs kamīns vai arī krāsniņa vienmēr asociējas ar siltumu un patīkamām emocijām. Nevajag uztraukties par to, ka krāsns vizuālais izskats varētu kaitēt tepas interjēram. Tās lieliski pilda savu funkciju un nav uzkrītošas. Piemēram, stūra kamīnkrāsns būtu ekselenta opcija lielām telpām, kā piemēram viesistabām vai studijas tipa virtuves – viesistabas apvienojumam. Skaistās malkas liesmas ir redzamas no jebkuras vietas telpā, pateicoties lielajam kamīna durtiņu stiklam. Eksistē iespēja pasūtīt arī kamīnkrāsni, kurā būtu iebūvēta cepeškrāsns. Šāds risinājums nenoliedzami liksies ērts visiem, kuriem patīk darboties virtuvē. Saprotams, nevajag aizmirst arī par citām telpām vai blakus telpām. Piem., ja esat pirts īpašnieks, eksistē vairāki veidi lai apsildītu arī šīs telpas. Ir iespējams izvēlēties starp divu formu pirts krāsnīm. Tādām, kas piesilda vien saunas telpu, vai arī izvēlēties tādu krāsniņu, kas piesilda ne vien pašu pirti, bet arī priekštelpu, kas bieži tiek izmantota dažādu draugu kompāniju pulcēšanās reizēs. Arī pirts krāsnis, tā pat kā kamīni un malkas krāsniņas, tiek veidotas pēc askētiska un gaumīga skandināvu vizuālā noformējuma.

Piemērotu apkures iekārtu savas mājas vai citu telpu apsildei, atrast bez šaubām nav problēma, un nevajag aizmirst, ka gada drēgnajā laikā nekas tā neienes mājās un arī  sirdīs siltumu, kā sprakšķoša krāsniņa vai kamīns!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *