RIEPU SERVISS UN APKOPE RĪGĀ

Katrai automašīnai, kas piedalās ceļu satiksmē, ir nepieciešama riepu maiņa divas reizes gadā, ja vien netiek izmantotas vissezonas riepas. Līdz ar to, autovadītāji iedalās divās kategorijās. Vieni visu cauru gadu brauc ar vissezonas riepām. Otra grupa dod priekšroku sezonālai riepu maiņai divas reizes gadā. Tas nav nedz pareizi, nedz nepareizi, jo galvenais ir sekot riepu stāvoklim, neatkarīgi no sezonas, piemēram, pārbaudot protektora dziļumu(spied te – https://mmkserviss.lv/riepu-razotaji/). Jebkuram auto īpašniekam ir svarīgi atrast uzticamu riepu servisu, kura darbinieki sniegs padomu jebkurā situācijā – sākot ar to, kādas riepas izvēlēties un beidzot ar to nomaiņu un apkopi.

PĒC KĀDIEM INDIKATORIEM NOPIRKT AUTO RIEPAS?

Automašīnām iespējams uzstādīt trīs dažādu riepu veidus. Vissezonas riepas tiek lietotas braukšanai visu gadu, taču ir noteikta zemākā temperatūra, kad to izmantošana vairāk nav tik droša. Vasaras riepas tiek izmantotas gada siltākajos mēnešos, savukārt, ziemas riepas aukstajos. Ziema var sākties ātrāk vai arī nedaudz ievilkties, tādēļ riepu maiņu, ieteicams veikt tad, kad laikapstākļi pavasarī ir kļuvuši stabili. Vasaras riepu protektora dziļums var būt mazāks kā ziemas riepām, kā arī to ķīmiskais sastāvs ir tāds, kas zemās temperatūrās ļaus tām viegli sasalt. Riepu serviss palīdzēs izvēlēties piemērotas riepas ne tikai automašīnai, bet arī braukšanas paradumiem.

DISKU LOMA AUTO UZBŪVĒ

Riepu diski ir vēl viena automašīnas ritošās daļas sastāvdaļa, par kuru nepieciešams rūpēties. Lietie diski ir karstumizturīgi, tādēļ tik ātri nedeformējas. Auto diskiem ir ļoti liela loma auto tehniskajā stāvoklī. Disku stāvoklis tiešā veidā ietekmē automašīnas dinamiku braukšanas laikā. Diski visātrāk tiek sabojāti braucot pa nekvalitatīviem vai grants ceļiem, tādēļ, ja ikdienā pārvietojaties pa šāda veida ceļa segumu, disku tehniskā apskate ir jāveic regulāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *