KAS PĀRBAUDA UN UZSTĀDA JAUNAS RIEPAS MAŠĪNAI?

Mainoties ziemas un vasaras sezonām, tiek mainītas arī automašīnas riepas. Arī šoferi iedalās divās kategorijās. Vieni lieto vissezonas riepas, otri tās maina sākoties ziemas un vasaras sezonām. Galvenie kritēriji, kas jāatceras par šiem riepu veidiem – ziemas riepām protektora dziļumam jābūt, kā minimums, 4 mm, vasaras riepām 1.6 mm, un šie kritēriji attiecas arī uz vissezonas riepām. Automašīnas riepu stāvoklim ir nepieciešams sekot visu cauru gadu. Vislabāk ir atrast uzticamu riepu servisu, kas vienmēr palīdzēs ar padomu, spēs atrisināt radušās problēmas un veiks riteņu, riepu un disku apkopi un nomaiņu.

VAI RIEPU SEZONĀLO MAIŅU VAR VEIKT ĀTRĀK?

Automašīnām iespējams uzstādīt trīs dažādu riepu veidus(ielūkojies vairāk te – riepu montāža). Ar vissezonas riepām var braukt cauru gadu, taču jāuzmanās, kad temperatūra kļūst pārāk zema. Vasaras riepas tiek izmantotas gada siltākajos mēnešos, savukārt, ziemas riepas aukstajos. Ziema var sākties ātrāk vai arī nedaudz ievilkties, tādēļ riepu maiņu, ieteicams veikt tad, kad laikapstākļi pavasarī ir kļuvuši stabili. Viens no iemesliem, kādēļ vasaras riepas nebūs lietojamas ziemā un otrādi, ir ne tikai to tehniskās, bet arī ķīmiskās īpašības, jo vasaras riepas pie zemas temperatūras nav ekspluatējamas. Riepu serviss palīdzēs izvēlēties piemērotas riepas ne tikai automašīnai, bet arī braukšanas paradumiem.

KUR JĀVEIC LIETO DISKU APKOPI?

Riepu diski ir vēl viena automašīnas detaļa, kas prasa īpašu uzmanību. Vispieprasītākie ir lietie diski. Braukšanas dinamika, stabilitāte uz ceļa – tie ir tikai daži no kritērijiem, kuru precizitātē diskiem ir viena no galvenajām lomām. Regulārs disku apkopes serviss būs nepieciešams tiem autovadītājiem, kuri ikdienā brauc pa sliktas kvalitātes vai grants un zemes ceļiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *